IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Все повече американци дължат повече по ипотеки, отколкото струват имотите им

Банките в страната изземват все по-малко имоти, се твърди в анализ на консултанти

15:32 | 08.11.11 г. 3
Все повече американци дължат повече по ипотеки, отколкото струват имотите им

Все повече собственици на жилища в САЩ дължат по ипотечните си кредити повече, отколкото струват имотите им, сочат резултатите от изследване на Zillow Inc., цитирано от Bloomberg.

Делът на кредитополучателите с отрицателен капитал се е увеличил до 28,6% през третото тримесечие спрямо 26,8% през второто тримесечие и 23,2% преди година, обяви компанията, която събира и обработва данни за сектора на недвижимите имоти.

Делът през последното тримесечие е най-висок от първото тримесечие на 2009 г., когато Zillow започна да следи този показател.

Собствениците, които дължат повече, отколкото струват в момента на пазара техните жилища, се увеличават, тъй като банките изземат все по-малко проблемни имоти, смята Стан Хъмфрис, главен икономист на Zillow. Банките са забавили темпото на изземване, защото в момента се водят преговори с държавните прокурори, разследващи неотдавнашния скандал с механичното обработване на документи за възбрана.

Исковете за възбрана в САЩ са намалели с 34% през третото тримесечие на годишна база, сочат данни на RealtyTrac Inc. от средата на октомври.

Кредиторите обаче стават все по-агресивни по отношение на заеми, които са в голяма забава, предупреди наскоро Fitch Ratings. Делът на процедурите за възбрана по ипотеки със забава от поне 10 месеца през октомври е нараснал до 12,3% в сравнение със 6,7% през май, обяви базираният в Ню Йорк анализатор от Fitch Джонатан Хоук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:53 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 1 rate down comment 0
pavlikenski ziganin
преди 12 години
Не знам , но ако годишната инфлация стане двуцифрена в САЩ , още доста маймуни ще изпадат от клоновете
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 0
dean.jordanov
преди 12 години
колко са те 3 ипотеки на един имот.. нищо работа.. (иронично)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 2
Боян
преди 12 години
В САЩ вече на всички им е ясно , че долара е пътник и задлъжняват колкото се може повече, нещо като при нас 1997, за разлика от България където тогава само 10 % знаеха какво става в САЩ сам о10 % от тия които имат някакви пари изобщо не знаят какво става и това ще доведе единствено до потапяне на долара и на много голяма дълбочина.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още