IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продават правото на дългосрочен наем на Адмиралтейската арка в Лондон

Правителството смята, че сградата, където в момента се помещава част от държавната администрация, не отговаря на съвременните изисквания

11:20 | 05.12.11 г.
<p>
	Снимка: jimmyharris. Лиценз: <a href="http://creativecommons.org/" target="_blank"><strong>Creative Commons</strong></a></p>

Снимка: jimmyharris. Лиценз: Creative Commons

Savills съобщи, че от името на правителството ще продаде правото на дългосрочен наем на емблематичната Admiralty Arch (Адмиралтейската арка) на площад Трафалгар в Лондон, Великобритания, пише онлайн изданието Europe Real Estate.

Сградата е построена в началото на миналия век по проект на арх. сър Астън Уеб, по поръчка на Едуард VII в памет на майка му кралица Виктория. Тя осигурява пешеходен достъп до Бъкингамския дворец.

В момента Адмиралтейската арка се ползва като офис сграда за част от британската държавна администрация, но правителството иска да се освободи от нея, защото не отговаря на съвременните стандарти за бизнес площи.

Същевременно британските власти изискват от бъдещия наемател да поддържа сградата, както и да осигури публичния достъп до нея в качеството й на паметник на културата.

Според Робърт Сийбрук, директор на Savills, широк кръг от инвеститори ще имат интерес да се сдобият с историческа сграда с висока популярност в сърцето на Лондон.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:32 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още