IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Carrefour продаде 97 хипермаркета във Франция за 365 млн. евро

Приходите от продажбата ще бъдат реинвестирани в нови проекти

16:25 | 03.01.12 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Carrefour S.A.</em></p>

Снимка: Carrefour S.A.

Френската верига хипермаркети Carrefour е продала портфолио от 97 търговски обекта във Франция за общо 365 млн. евро, съобщават от компанията.

Купувач е френският фонд мениджър La Française Real Estate Managers, който е един от най-големите инвеститори в бизнес имоти във Франция.

Сделката има за цел да оптимизира капиталовата структура на компанията, като приходите от продажбата ще бъдат реинвестирани в нови проекти, уточняват от Carrefour.

Продажбата е генерирала норма на капитализация от 6,5%, добавят от компанията.

Хипермаркетите са били собственост на Carrefour Property и са били оперирани от дъщерното дружество на групата Carrefour Market на базата на дългосрочни договори за наем с фиксирани наемни условия, подлежащи на индексация.

Групата ще продължи да оперира въпросните хипермаркети под бранда на  Carrefour с първоначален период за наем от 12 месеца и множество опции за подновяване.

Купувачът La Française Real Estate Managers е създадена през 2009 г. чрез сливането на две от големите френски инвестиционни компании. Днес тя управлява активи на стойност над 6 млрд. евро.

През 2011 г. тя планираше да инвестира повече от 500 млн. евро, главно в офис и търговски обекти във Франция.

За Carrefour не е необичайна практиката да продава някои от хипермаркетите, които доскоро е управлявала. У нас компанията стартира проекта за изграждането на столичния търговски център The Mall, който по-късно продаде на инвестиционната компания Assos Capital за над 200 млн. евро.

Проектът у нас бе съвместна инвестиция на Carrefour S.A. и гръцката компанията Marinopoulos S.A, която държи франчайз правата за развитие на мрежата на  Carrefour в Гърция.

Вижте интервюто на Investor.bg с изпълнителния директор на Assos Capital Александър Папагеоргиу.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:58 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
THE TRADER
преди 12 години
97 обекта във Франция за 365 млн. евро, а у нас проекта за The Mall за 200 млн. евро - къде е логиката тук, не знам?!?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още