IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Все повече строители в САЩ се обръщат към пазара на жилища под наем

Увеличаването на наемите и голямото търсене от страна на наемодателите привличат инвеститорите

11:40 | 21.06.12 г.
Все повече строители в САЩ се обръщат към пазара на жилища под наем

Секторът на жилищното строителство в САЩ се опитва да се надигне от пепелта, макар и трудно, пише CNBC.

През май обемът на стартиралите нови строежи неочаквано е намалял, но разрешителните за строеж, които са показател за строителството в бъдеще, са нараснали до нива, невиждани от 2008 г.

Строителството на многофамилни жилища напоследък се засилва поради огромното търсене на имоти под наем и все по-високите им цени. Това на свой ред привлича инвеститорите.

Малък, но нарастващ брой фирми, в момента строят еднофамилни жилища с цел отдаване под наем. В миналото в този сегмент се изпълняваха главно нискодоходни и субсидирани от държавата проекти, но днес пазарът е доста различен.

"При сегашната ситуация в икономиката и огромния брой хора с проблемни ипотеки, които осъзнават, че тези проблеми няма да бъдат решени скоро, се запитахме как бихме могли да предоставим висококачествени жилища чрез продукт, който биха оценили собствениците на еднофамилни жилища", посочва строителят от компанията Real Estate Strategies от Тексас Джо Питърсън.

Отговорът на този въпрос са луксозни жилища, но предназначени изрично за отдаване под наем.

В момента Питърсън разчиства терени и събира пари за строежа на еднофамилни домове. По думите му този тип строителство е различен и изисква различен план за поддръжка и управление, но търсенето е достатъчно силно, за да може той да отдаде жилищата под наем на високи цени.

Що се отнася до конкуренцията му - тя не се състои от апартаменти, а от хиляди жилища под възбрана, закупени от индивидуални инвеститори и обявени за отдаване под наем. Питърсън се надява, че неговият комплекс ще предложи нещо, което тези имоти не притежават.

"Всички знаем как изглежда типичният дом под наем в нашите квартали - той не е най-доброто място за живеене", казва той.

Предприемачът има намерение да построи около 300 жилища, които ще бъдат пуснати под наем на средни цени от 1800 долара. Той обмисля и опция за продажба след известен период на наемане.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:48 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още