IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Westfield също съкращава персонал

Операторът на молове ще се раздели с около 400 души, основно от звената за финанси и управление на активи, въпреки плановете за експанзия

12:26 | 20.08.12 г.
Westfield също съкращава персонал

Австралийският оператор на молове Westfield Group ще съкрати до 10% от персонала си, или около 400 души, според информации, публикувани в местната преса.

Компанията вече е започнала да съкращава служители от финансовия си екип в Сидни, допълват медиите, като цитират анонимни източници.

Съкращенията на персонал ще засегнат всички отдели на компанията, но ще са най-сериозни в звената, които се занимават с финанси и управление на активи, предаде Ройтерс.

Новината за евентуалните съкращения се появи броени дни, след като Westfield обяви по-добри резултати за първото полугодие благодарение на силното си представяне в Австралия и САЩ.

Освен това компанията съобщи, че планира инвестиции в проекти из Континентална Европа, както и проучва възможностите за експанзия на азиатския пазар.

Westfield е собственик на най-големия мол в Европа - Westfield Stratford City в Лондон, който беше открит през миналата година. По същото време компанията обяви плановете си да реконструира вече съществуващ търговски център в Кройдън, Южен Лондон, и ако проектът се реализира – вероятно това ще бъде новият най-голям мол в Европа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:44 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още