IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Съдът отложи делото срещу екооценката на градоустройствения план на Варна

Граждански организации от Варна са обжалвали заповедта на кмета за изработване на подробен устройствен план на Морската градина

17:52 | 26.09.12 г. 1
Автор - снимка
Редактор
Съдът отложи делото срещу екооценката на градоустройствения план на Варна

Съдебен състав е отложил днес делото на граждански организации от Варна срещу екооценката на общия устройствен план на града, съобщи за Investor.bg арх. Калина Павлова от „Зелените“.

Засега не е определена нова дата, на която да се проведе следващото съдебно заседание, допълни Павлова.

Тя обясни, че на днешното заседание Министерството на околната среда и водите (МОСВ), Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) и общината във Варна са представили само протоколите от общественото обсъждане на общия устройствен план, но не и останалите документи, сред които доклада по ОВОС, които са били изискани съгласно преписката.

Предстои гражданските организации от морската ни столица да се запознаят с предоставените на днешното съдебно заседание документи, допълни Калина Павлова.

Във връзка с новия градоустройствен план на Варна в момента се водят още две дела. Едното е срещу регионалното министерство заради отказа да бъдат предоставени резултатите от проверката на сделката за терена, върху който ще се изгражда проектът „Алея първа“, а другото – заради изработването на плана по искане на частни лица, като заседание по него ще се проведе в началото на октомври.

Междувременно кметът на Варна е издал заповед за изработване на подробен устройствен план на Морската градина на базата на приетия общ устройствен план на града.

Гражданските организации от морската ни столица са обжалвали кметската заповед като незаконосъобразна.

В жалбата е записано, че обществените нагласи във Варна са територията на Приморския парк да включва крайбрежната паркова зона с крайбрежната алея от басейн Приморски до полигона под спирка Почивка.

Гражданите също така подчертават, че в момента се водят административни производства срещу новия градоустройствен план на Варна, поради което той се счита от редица експерти за нищожен.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:58 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
SEBULBA
преди 11 години
Отново ***. Докато мъпета им Бойко е на власт, държавата е тяхна...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още