IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Лошата банка" на Испания ще събаря недовършени строежи

Институцията ще отдели 500 млн. евро за разрушаването на недовършени сгради в следващите 10 години

12:39 | 11.12.12 г.
Автор - снимка
Редактор
"Лошата банка" на Испания ще събаря недовършени строежи

„Лошата банка“ на Испания ще задели 500 млн. евро, за да разруши недовържени строежи, които са скъпи за поддръжка, и имоти в лошо състояние, които са изгубили по-голямата част от стойността им, съобщава онлайн изданието Property Investor Europe.

Според информации, публикувани в портала El Confidencial, национализираните испански банки ще прехвърлят към „лошата банка“ недовършени строителни проекти, чиято стойност се срина заради кризата. Само за най-добрите от тях ще се търсят инвеститори, за да бъдат завършени. Очаква се другите, които се намират в малки населени места, труднодостъпни са или са във ваканционния сегмент, да бъдат съборени в следващите 10 години.

Испанските банки ще прехвърлят към „лошата банка“ и парцели с отстъпка от стойността им от порядъка на 80%. За тях вероятно ще се намерят инвеститори, тъй като могат да бъдат използвани и с други цели в дългосрочен план, посочва изданието.

Опасенията са, че през първите години от съществуването на „лошата банка“ тя няма да предлага имоти в Кастилия-Ла Манча, южната част на Андалусия и западния регион на Екстремадура заради засиленото предлагане.

Институцията първоначално ще съсредоточи дейността си върху големите градски райони, като Мадрид, Билбао и Барселона.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:59 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още