IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Наемите на площи в луксозните търговски дестинации ще останат високи

Ограниченото предлагане и засиленото търсене от страна на търговците оказват подкрепа на цените

12:39 | 21.12.12 г.
Наемите на площи в луксозните търговски дестинации ще останат високи

Градовете с международна репутация на центрове за пазаруване на луксозни стоки се радват на силно търсене от страна на търговските вериги и ще продължат да поддържат високи наеми.

Това се посочва в ново изследване на консултантската фирма за имоти CBRE, цитирано от онлайн изданието PropertyEU.

Двата най-скъпи пазара - Хонконг и Ню Йорк, отчитат сериозен ръст на наемите на първокласните търговски площи през третото тримесечие на 2012 г. В класацията следват Токио, Сидни и Лондон, където наемите остават стабилни.

"Като се има предвид ограниченото предлагане на първокласни площи на тези места, наемите ще останат високи в обозримо бъдеще", прогнозира главният икономист в CBRE Рей Торто.

"Въпреки че потребителското доверие в глобален мащаб остава ограничено, глобалният търговски сектор продължава да се възстановява постепенно. Международните и местни вериги са предпазливи в стратегиите си за разрастване, но все пак ги развиват в търсене на възможности за дългосрочен растеж. Като се има предвид сегашната икономическа обстановка, разбираемо е, че търговците търсят първокласни локации с голям трафик", посочва Торто.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:56 | 28.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още