IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Венецуeлците все повече търсят жилища в чужбина

Венецуелците смятат, че ситуацията няма да се промени и след Чавес, според анализатор

14:15 | 06.03.13 г. 2
Венецуeлците все повече търсят жилища в чужбина

Броят на венецуелците, които търсят луксозни жилища по света, се е увеличил повече от всяка друга държава през миналата година на фона на нарастващата политическа несигурност в южноамериканската държава, посочва се в доклад на консултантската компания за имоти Knight Frank, цитиран от Ройтерс.

Търсенията от Венецуела за имоти в чужбина са се повишили със 123% през миналата година, сочат данни на компанията. На второ място е Бразилия, откъдето е регистрирано увеличение на запитванията с 81%.

Сайтът на Knight Frank има по 1,2 млн. посещения месечно, а делът на трафика от Южна Америка е нараснал със 178% между 2011 и 2012 г., въпреки че регионът все още представлява по-малко от 10% от общия брой на посетителите, обявиха от компанията.

Президентът на Венецуела Уго Чавес почина от рак след 14-годишно управление, което поляризира още повече нацията. Въпреки че той беше обожаван от бедните заради скромното си потекло, земна реторика и социални политики, той бе мразен от много опоненти, които го смятаха за диктатор, разрушил икономиката и накарал хиляди венецуелци да напуснат страната.

"Статистиката изобщо не е изненадваща", отбелязва Диего Моя-Окампос, политически анализатор от IHS Global-Insight във Венецуела. "Венецуелците смятат, че ситуацията няма да се промени и след Чавес, тъй като проучванията показват, че вицепрезидентът Николас Мадуро ще го наследи на поста", коментира той.

"Другата причина, е че в момента Венецуела е на първо място по убийства в Южна Америка, а има и много отвличания", допълва той, като посочи Маями, Домикинската република и испанската столица Мадрид като популярни дестинации за венецуелците.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:07 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
Miglena Ivanova
преди 11 години
Поправихме се, благодаря!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 0
THE TRADER
преди 11 години
Не бях чувал за такъв народ "ВЕНЕЦУЛЦИ"!?! Това да не са някакви извънземни или техни наследници?!?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още