IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

(Пред)Последно: Фед няма да стимулира икономиката

Пред Конгреса Бен Бернанке заяви, че централната банка не е готова с трета програма за стимулиране на икономиката, а Фед изчаква да види дали САЩ няма да тръгнат нагоре в близките месеци

20:36 | 14.07.11 г. 5
<br />

Федералният резерв не е съвсем готов с трета серия икономически стимули. Това заяви председателят на Фед пред Конгреса дни след като каза, че централната банка на САЩ работи по нова програма за стимулиране, която ще наложи допълнително изкупуване на активи.

„На този етап ние не сме подготвени за допълнителни действия”, заяви Бернанке в отговор на въпрос на председателя на банковата комисия Тим Джонсън. Той попита банкер номер едно на Щатите защо Федералният резерв не започне незабавно изпълнение на трета програма за стимулиране на американската икономика, пише Bloomberg.

Пред американските законодатели Бен Бернанке заяви, че Федералният резерв изчаква да види дали икономиката на Страната на неограничените възможности няма да тръгне нагоре в следващите месеци. Централният банкер допълни, че внимателно се следи и инфлацията, която е значително по-висока на годишна база.

Бернанке поясни, че настоящата икономическа ситуация е много по-сложна, отколкото е била през август миналата година, когато Фед започна изпълнението на втория кръг икономически стимули.

В момента, по думите на председателя на американската централна банка, икономическият растеж на САЩ губи скорост и има вероятност страната да изпадне в дефлация в близко бъдеще.

Бен Бернанке предупреди Конгреса, че приемането на прекомерни съкращения на разходите ще се отрази пагубно на и без това крехката американска икономика, съобщи Ройтерс.

В момента републиканци и демократи преговарят за вдигането на тавана на дълга. За да се стигне до „сделка”, условието на републиканците е да се приеме пакет от бюджетни съкращения на стойност 2,4 трилиона долара, припомня агенцията. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:25 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 2 rate down comment 3
evg9
преди 12 години
Виждаме залеза на поредната империя в човешката история. Щом и разни хакери започнаха да се бъзикат с Пентагона...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 2 rate down comment 2
ТАТО
преди 12 години
Евреите си играят на ''Тука има - тука нема " ама накрая ше се наиграят
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 3 rate down comment 2
marketleverage
преди 12 години
ипетрола и храните ще отидат здраво насевер... това вчера беше тест наистина ли QE3 ще ги изтреля в космоса или невлияеОбама може да се подхлъзне лошо и да не бъде призбран ако допусне... QE3 да се осъществи ще съмкне безработицата с 2%(съмняваме) или дори 5% ама на останлите 90% средностатискически Джо-та като им поскъпне горивото и храната ще са толкова щасливи че няма на къде ....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 2
amanzaman
преди 12 години
Даааа и стотина цистерни с мастило също.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 6 rate down comment 2
Mavi Goz
преди 12 години
На този етап ние не сме подготвени за допълнителни действияМи то не е лесна работа да изпечатиш $1 трлн. Казано на печатарски език, това са поне 300 млн. листа хартия да се изпечатат лице и гръб, да се нарежат, опаковат... около 45000 тона хартия... абе работа си е... :) :LOL:
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още