IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Неочакван ръст на поръчките в японското машиностроене през февруари

Данните са признак за ръст при капиталовите разходи, коментира анализатор

12:04 | 11.04.12 г.
Автор - снимка
Редактор
Неочакван ръст на поръчките в японското машиностроене през февруари

Поръчките за японските машиностроители през февруари надхвърлиха и най-смелите прогнози на анализаторите, подавайки сигнал за ръст на капиталовите разходи, които могат да подпомогнат възстановяването в третата по големина икономика в света, съобщи Bloomberg, като се позова на данни на японското правителство.

Поръчките са се увеличили с 4,8% на месечна база, след като през януари бяха регистрирали ръст от 3,4%. Това е и най-високият ръст от ноември насам, а предварителните очаквания бяха за спад от 0,8%.

„Днешният доклад насочва към постепенно възстановяване на капиталовите разходи“, заяви Джунко Нишиока, главен икономист в RBS Securities Japan Ltd. в Токио. „Японската икономика би трябвало да се върне към ръст през първото тримесечие и разширяването ѝ може да продължи и през настоящото“, добави той.

Днес японското правителство повиши оценката си за поръчките в машиностроенето, определяйки ги като „показващи белези на постепенно нарастване“.

Търсенето при производителите на химикали се е увеличило с 53% заради еднократна голяма поръчка. В корабостроителния сектор също е регистриран ръст, но тези поръчки са изключени от днешните данни, както и тези за производството на електроенергия, заради високата им волатилност.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:25 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още