IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Немското индустриално производство се е свило с по-малко от очакваното

Тенденциите, отчетени в производствения сектор през август остават стабилни, коментират от икономическото министерство на Германия

14:53 | 08.10.12 г.
Автор - снимка
Редактор
Немското индустриално производство се е свило с по-малко от очакваното

Индустриалното производство в Германия се е понижило през август заради по-слабия строителен сектор, показват данни на германското икономическо министерство, цитирани от Ройтерс.

За месеца е отчетен спад на индустриалното производство в страната от 0,5 на сто.

Въпреки това обаче данните са оптимистични и подсказват, че германската икономика се справя добре с кризата, тъй като експерти, анкетирани от информационната агенция, очакваха спадът да е поне 0,8 процента.

През август активността в строителния сектор се е понижила с 2,8%. С 1,3% се е понижило производството на стоки за междинна употреба, което също се е отразило негативно на промишления сектор като цяло, сочат още данните.

Единствено при производството на енергия има позитивни сигнали. През август е регистрирано месечно повишение от 1,5 на сто.

От икономическото министерство на Германия коментират, че тенденциите, отчетени в производствения сектор на страната, остават стабилни.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:48 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още