IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Безработните в Германия са се увеличили повече от очакваното през октомври

Безработицата в страната обаче се задържа на ниво от 6,9%, което съвпадна с очакванията на анализаторите

16:22 | 30.10.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Фабрика на Porsche в Щутгарт. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Фабрика на Porsche в Щутгарт. Снимка: Ройтерс

Броят на безработните в Германия се е увеличил повече от очакваното през октомври, въпреки че нивото на безработицата остава без промяна, разкриват последните данни на Федералната агенция по труда в Нюрнберг, съобщава Forexpros.com.

Като се вземе под внимание сезонната заетост, броят на безработните хора в страната през октомври се е увеличил с 20 хил. в сравнение с очаквания ръст от 10 хил., посочва Агенцията по труда. За предишния месец данните бяха ревизирани до ръст от 12 хил. от първоначално обявените 9 хил.

Докладът разкрива, че безработицата в Германия през октомври се е задържала на ниво от 6,9%, което съвпада с очакванията на анализаторите. Безработицата през септември беше ревизирана до 6,9% от първоначално обявените 6,8%.

След публикуването на данните еврото поскъпна спрямо щатския долар с 0,22% до 1,2933 долара. Европейските индекси също се търгуват на зелено - CAC 40 печели 0,7% в Париж, DAX 30 се повишава с 0,9% във Франкфурт, докато британският FTSE 100 нараства с 0,6%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:37 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още