IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ръстът на индустриалното производство в Китай се забави леко през юни

Въпреки забавянето на темпото на ръст на показателя неговата динамика е в границите на нормата, посочиха от местната статистика

10:39 | 15.07.13 г.
Автор - снимка
Редактор
Ръстът на индустриалното производство в Китай се забави леко през юни

Индустриалното производство в Китай през юни се е разширило с 8,9% на годишна база, забавяйки се спрямо отчетените през май 9,2%, съобщи MarketWatch, като се позова на данни на китайското Национално статистическо бюро.

Резултатът остана и под очакванията на анализаторите за ръст от 9,1%.

„Въпреки забавянето на темпото на ръст на показателя неговата динамика е в границите на нормата“, заяви говорителят на статистическото управление Шън Лайюн. Той отбеляза важността на продължаване на политиката на „стабилизиране на темповете на икономическото развитие“.

В зависимост от данните за промишленото производство китайското правителство може да предприеме корекции на финансовата политика на страната.

Също днес бяха обявени и данните за търговията на дребно в страната през юни, като по този показател е отчетено ускоряване на ръста на годишна база до 13,3% от 12,9% през май при запазваща се възходяща тенденция. Предвижданията на икономистите бяха за запазване на майското темпо без промяна.

Вложенията в основен капитал са се увеличили с 20,1% за първите 6 месеца на годината, забавяйки леко темпото на ръст от 20,4% през първите 5 месеца.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:21 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още