IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Японското индустриално производство се ускори с 1,5% през септември

Данните добавиха нова нотка оптимизъм за възстановяването на японската икономика

09:15 | 30.10.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Японското индустриално производство се ускори с 1,5% през септември

Последните статистически данни от Япония сигнализираха за продължаващо подобрение на националната икономика след реализираните агресивни правителствени политики. В резултат, равнището на производството нарасна през последния месец, пише WBP Online.

Индустриалното производство в третата по сила икономика в света е нараснало с 1,5% на месечна база през септември, показаха предварителните данни на Министерството на икономиката, търговията и промишлеността. Месец по-рано индикаторът отчете спад от 0,9%.

Въпреки положителната новина резултатът остана под очакванията на анализаторите, които предвиждаха покачване от 1,8 на сто.

Правителственият доклад показа, че доставките са се повишили с 1,6% спрямо август, стимулирани от търсенето на транспортно оборудване, въглища и електроника.

Въпреки това запасите са спаднали с 0,2% през септември, водени главно от понижението при нефтените и въглищните продукти, както и от спада при желязото и стоманата.

Данните добавиха нова нотка оптимизъм за възстановяването на японската икономика. Публикуваните във вторник правителствени доклади показаха, че продажбите на дребно са нараснали с 1,8% на годишна база през септември, надхвърляйки двойно пазарните очаквания. Друг доклад пък показа, че равнището на безработица се е смъкнало до 4% през деветия месец от 4,1% през август.

Потребителските цени също отразиха засилващото се търсене, като инфлацията се ускори до 1,1% през септември в сравнение с 0,9% месец по-рано.

Остават броени дни до втората конференция за валутна търговия в България Forex Forum Investor.BG! Записването за събитието продължава, местата са ограничени!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:06 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още