IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Robocoin ще инсталира първите банкомати за биткойн в САЩ

ATM устройствата ще се появяват в Сиатъл и Остин, след като миналата есен компанията монтира първия банкомат за виртуалната валута във Ванкувър

17:03 | 18.02.14 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Robocoin ще инсталира първите банкомати за биткойн в САЩ

Производителят на ATM устройства за биткойни Robocoin ще инсталира първите си банкомати в Съединените щати. Машините ще позволят на местните потребители да купуват и продават бързо от дигиталните парични средства.

Банкоматите, които трябва да бъдат инсталирани в Сиатъл и Остин, са подобни на традиционните АTM машини, но притежават и официални скенери за идентификация на официални документи, като например шофьорска книжка или паспорт. По този начин потребителите ще потвърждават самоличността си, пише Ройтерс.

Банкоматите ще позволяват на хората да си разменят биткойни или да прехвърлят средства към или от виртуален портфейл на своите смартфони.

Алтернативното парично средство се появи на пазара през 2008 г. Валутата продължава да не е регулирана или подкрепяна от която и да е финансова институция.

Базираната в Лас Вегас Robocoin инсталира първия биткойн банкомат във Ванкувър през миналата есен. Компанията планира също така поставянето на ATM устройства в Азия и Европа.

В последните дни има резки колебания между цените на дигиталното парично средство на отделните платформи. По време на следобедната търговия на Стария континент един биткойн се търгува за средно 294,20 долара при дневен ръст от малко над 9%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 01:32 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 19 rate down comment 1
Димитър Вучев
преди 10 години
Здравейте, в момента на платформата Mt Gox цената е малко над 277 долара - https://***.mtgox.com/Поздрави
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 18 rate down comment 3
kurta007
преди 10 години
Чиста дезинформация и пълна некомпетентност .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 17 rate down comment 6
SVD
преди 10 години
Къде ги продават тея биткойни по 300 долара, да си накупя 10-тина бройки,че навсякъде по борсите се търгуват по около 600.Как ги пишете тези статии и от къде си ги измисляте тези числа-да ви се чуди човек!!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още