IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Излишъкът по текущата сметка на еврозоната нарасна до 22,3 млрд. евро през април

Покачването дойде въпреки значителния спад в най-голямата икономика в Европа – Германия

12:04 | 19.06.15 г.
Излишъкът по текущата сметка на еврозоната нарасна до 22,3 млрд. евро през април

Излишъкът по текущата сметка на еврозоната нарасна през април в сравнение с предходния месец въз основа на сезонно изгладените данни от Европейската централна банка (ЕЦБ), предава WBP Online.

Tекущата сметка на валутния блок отчете ръст на излишъка до 22,3 млрд. евро през четвъртия месец на годината в сравнение с 18,6 млрд. евро в предходния месец според статистиката на ЕЦБ.

Измерителят, който е от решаващо значение за дългосрочното доверие на инвеститорите и търговските партньори, отчита сумата от баланса по търговията, нетните постъпления от чужбина и нетните текущи трансфери.

Положителното салдо по текущата сметка показва, че регионът е нетен кредитор на останалата част на света, докато отрицателното салдо по текущата сметка индикира, че е нетен кредитополучател от останалия свят.

В най-голямата икономика в еврозоната Германия излишъкът по текущата сметка достигна 19,6 млрд. евро през април в сравнение с 27,3 млрд. евро в предходния месец.

Освен това германската външна търговия, един от компонентите на текущата сметка на страната, генерира сезонно неизгладен излишък в размер на 22,1 млрд. евро през отчетния период, което е спад от коригираните нагоре 23,1 млрд. евро в предходния месец.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:57 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още