IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тази седмица пазарите следят стенограмите и докладите на централните банки

Централните банки на Австралия и САЩ, както и ЕЦБ ще публикуват стенограми от последните си заседания, а японската - становище за паричната политика

08:10 | 16.11.15 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Ако миналата седмица беше сравнително спокойна откъм ключови данни и събития, които да повлияят на пазарите, то тази може да се определи като седмицата на стенограмите. Централните банки на Австралия и САЩ, както и ЕЦБ ще публикуват стенограми от последните си заседания. Текстовете се следят внимателно от инвеститорите и анализаторите, тъй като може да подскажат какви са нагласите сред банкерите и какви ходове предвиждат институциите. Японската централна банка ще има становище за паричната си политика, както и ще публикува месечния си доклад.

В понеделник, 16 ноември, седмицата започва с реч на Марио Драги. Миналата седмица президентът на ЕЦБ за пореден път увери, че централната банка ще преразгледа програмата си за стимули през декември. Той призова също така за по-тясна интеграция във валутния съюз.

Австралийската централна банка ще публикува стенограмата от последното си заседание, при което очаквано остави лихвените проценти непроменени, а новозеландската – очакванията си за инфлацията.

Във вторник, 17 ноември, ще бъдат публикувани данни за инфлацията във Великобритания, както и за ръста на производствените цени в Обединеното кралство.

Германският Център за европейски икономически изследвания ZEW публикува индекса си за инвеститорското доверие.

Службата за трудова статистика в САЩ публикува данни за инфлацията на месечна база.

В сряда, 18 ноември, Федералният резерв на САЩ ще публикува стенограмата от последното си заседание, когато очаквано не вдигна лихвените проценти от рекордно ниските им нива. От реториката в стенограмата може да се предположи доколко нараства вероятността ставките да бъдат вдигната при следващото заседание през декември.

Японската централна банка публикува становище за паричната си политика, в което институцията обяснява решението си за лихвените проценти и вижданията си за състоянието на икономиката. Банкерите правят прогнози, както и сигнали какво може да е следващото решение за лихвите. При предишното заседание анализаторите бяха разединени в прогнозите си дали банката ще въведе още стимули за икономиката.

В четвъртък, 19 ноември, гуверньорът на Японската централна банка Харухико Курода ще даде пресконференция.

Великобритания публикува данни за продажбите на дребно.

Европейската централна банка публикува стенограмата от последното си заседание, на което остави паричната си политика непроменено. Президентът на ЕЦБ обаче намекна, че през декември е много вероятно програмата за изкупуване на активи да бъде разширена. Анализаторите и инвеститорите ще търсят в текста на стенограмата още сигнали за това, какви са нагласите в управителния съвет на ЕЦБ и какви точно мерки да се очакват.

В петък, 20 ноември, Японската централна банка публикува месечния си доклад, в който обяснява последните си решения. Освен това банкерите предоставят подробен анализ за настоящите и прогнозните икономически условия.

В последния ден от седмицата предстои още едно изказване на Марио Драги, данни за потребителските и производствените цени, както и продажбите на дребно в Канада.

Повече за интересните тенденции, които движат форекс пазарите, може да научите по време на четвъртата годишна конференция за инвестиции и валутна търговия INVESTOR Finance Forum, която ще се проведе на 27-и ноември в Интер Експо Център София.

Повече информация за конференцията може да научите от официалния интернет сайт http://financeforum.investor.bg.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:59 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още