IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ръстът на британската икономика се ускорява, потвърди второто четене на данните

БВП на Великобритания расте с 0,6% през второто тримесечие

15:15 | 26.08.16 г. 2
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Второто четене на данните за брутния вътрешен продукт (БВП) на Великобритания потвърждава, че икономиката нараства с 0,6% през второто тримесечие на годината спрямо предходното. Стойността е над очакванията, тъй като изглежда ефектите от референдума за Brexit все още не са дали своето отражение, съобщава WBPonline.

Британската икономика на практика се ускорява, след като през първото тримесечие ръстът беше 0,4%.

„Данните покриват трите месеца от април до юни 2016 г., който включва малка част от периода след референдума на 23 юни. Засега има много малко доказателства за това, че референдумът е имал влияние върху данните за БВП през второто тримесечие на 2016 г.“, пише в доклада на Националната статистическа служба.

На годишна база ръстът на британската икономика възлиза на 2,2%.

„При услугите има повишение от 0,5%, а при производството – 2,1%. От друга страна, строителният сектора записва спад от 0,4%, а земеделската продукция – с 1%“, пише още в текста.

Потреблението на домакинствата нараства с 0,9% спрямо предходното тримесечие и записва шести пореден тримесечен ръст. На годишна база повишението е 3%. Държавните разходи се понижават с 0,2% на тримесечна база, но на годишна растат с 0,8 на сто.


source: tradingeconomics.com

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:37 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 5 rate down comment 5
ing5rov
преди 7 години
Ефектът от Брексита , както и ефектът Тръмп могат да са само от полза на избралите ги...а пък тука Блумбърговата пропагнда да си дрънка каквото ще.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 5
0pk
преди 7 години
Отчетоха по-голям принос на проституцията или по-големи обороти в нарко търговията? Щото от брекзита в няколко статии ни се обясняваше че са на минус.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още