IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Германските власти очакват подемът на икономиката да продължи

Министерството на икономиката очакват повишаване на частното потребление със силен темп, както и умерен ръст на износа

14:02 | 15.05.17 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Кадър от Франкфурт на Майн. <em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Кадър от Франкфурт на Майн. Снимка: Архив Ройтерс

Германската икономика ще продължава да се разширява, прогнозира Министерството на икономиката в месечния си доклад, публикуван в понеделник и цитиран от Ройтерс. Според ведомството частното потребление ще продължава да се повишава със силен темп. Очаква се и умерен ръст на износа. 

Солидната експанзия от 0,6% през първото тримесечие е отразена в нивата на заетост, като в почти всички сектори на икономиката се създават работни места. Експертите в Министерството на икономиката очакват сезонно изгладената безработица да продължава да се понижава през идните три месеца.

„Германската икономика стартира добре текущата година“, пише в изявлението на министерството. „Подемът на германската икономика трябва да продължи със солиден темп през идните месеци. Всички индикатори са на високо ниво“, се казва още в текста.

Ръстът на глобалната икономика се възстановява тази година и ще бъде по-силен в сравнение с миналата, очакват експертите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:43 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 4 rate down comment 0
nobel
преди 7 години
Германските власти очакват подема в икономиката да продължи----------------------------------Ето това вече е светата истина. Германските власти ОЧАКВАТ и се надяват и се кръстят с две ръце подемът в икономиката да продължи, защото така или иначе не могат да направят НИЩО по въпроса. Колкото и да ни убеждаваха до сега, че въпросният растеж зависи от тях и че те взимат съответните мерки за възстановяването му. Само че отдавна стана очеизвадно, че техните мерки ни най-малко не дават резултат. И мисля, че е крайно време вече да си признаят, че икономиката не зависи нито от правителствата, нито от банките, пък били те и централни. Единственото, което могат да правят тези институции е да пречат. Повече, или по-малко - според случая
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още