IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лавров: Боевете в Източна Украйна могат да дискредитират изборите

Bulgaria on Air ще излъчи утре вечер цялото интервю на Bloomberg с руския външен министър

17:10 | 15.05.14 г.
Лавров: Боевете в Източна Украйна могат да дискредитират изборите

Боевете в Източна Украйна рискуват да дискредитират предстоящите президентски избори в страната. За това предупреди външният министър на Руската федерация Сергей Лавров в интервю за Bloomberg.

Лавров обаче смекчава тона си по отношение на Украйна и коментира, че Москва може „да работи“ с легитимно избран президент.

„Ако има някой, който получи подкрепата на мнозинството в Украйна, по-лесно е да говорим с такъв събеседник, отколкото със самозванци“, коментира топ дипломатът на Русия.

„Както президентът Путин каза, изборите са ход в правилната посока и ние ще съдим за изборите по техния изход“, посочи още Лавров.

Външният министър на Русия допълни, че подкрепя инициативата на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа, но настоява сепаратистите в Източна Украйна също да бъдат включени в преговорите. Същевременно временната власт в Киев отказа да преговаря с „въоръжени терористи“.

„Кой може да съди кой колко си е изцапал ръцете с кръв?“, коментира Лавров. „И как да наричаме хората, които са си изцапали ръцете с кръв? Сегашната коалиция отговаря ли на това условие?“, посочва още той.

В интервюто руският външен министър предупреждава също така, че Украйна е по-близо отвсякога до гражданска война, както и че вотът няма как да бъде легитимен, ако се проведе в условията на насилие.

Телевизия Bulgaria on Air ще излъчи единствена в българския ефир ексклузивното интервю на руския външен министър Сергей Лавров за Bloomberg TV. Гледайте интервюто утре, 16 май, от 21 ч. по телевизия Bulgaria on Air.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:55 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Видео виж още

Коментари

Финанси виж още