IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

IPO-то на Groupon ще оцени компанията на 15 млрд. долара

Все още липсва каквато и да е официална информация, но излизането на борсата вероятно ще стане още през пролетта

09:44 | 14.01.11 г.
Автор - снимка
Създател
IPO-то на Groupon ще оцени компанията на 15 млрд. долара

Сайтът за колективни покупки Groupon продължава да работи по плановете си за IPO, съобщава New York Times. Намеренията на компанията са след излизането на борсата пазарната й капитализация да възлезе на около 15 млрд. долара.

Наскоро Groupon отхвърли оферта на Google на стойност 6 млрд. долара за придобиване на компанията, като в същото време от инвеститори бяха набавени 950 млн. долара. Тази седмица пък с банкери са водени разговори за евентуално излизане на борсата, но засега информацията не е потвърдена официално, а само от анонимни източници.

Очакванията са Groupon да излезе на борсата през пролетта. IPO-то вероятно ще бъде едно от най-чаканите събития в технологичния сектор след излизането на Google на борсата през 2004 година.

Информацията за IPO на Groupon е поредният сигнал за висок инвеститорски интерес към сектора. През последните месеци периодично излизат информации, че няколко компании от интернет бранша се готвят за публичен статут. Сред тях са LinkedIn и Nielsen, а спекулациите причисляват към тази група още Facebook и Twitter.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:33 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още