IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Печалбата на Walt Disney за тримесечието би прогнозите

Резултатите от увеселителните паркове на компанията са добри, но приходите на филмовото студио падат

09:24 | 10.08.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Снимка: Ройтерс</p>

Снимка: Ройтерс

Американската компания Walt Disney би предварителните очаквания с отчета си за второто тримесечие на годината. С основна заслуга за това са силното представяне на телевизионната мрежа ESPN и увеселителните паркове на компанията, пише Ройтерс.

Walt Disney отчитат печалба от 1,48 млрд. долара, или 77 цента на акция, след като за второто тримесечие на миналата година положителният резултат беше 1,33 млрд. долара, или 67 цента на акция.

Приходите на компанията са нараснали със 7 на сто на годишна база до 10,68 млрд. долара, след като за съпоставимия период на миналата година възлязоха на 10 млрд. долара.

Предварителните прогнози на анализаторите бяха за печалба от 73 цента на акция и приходи в размер на 10,46 млрд. долара, показва анкета на Thomson Reuters.

Медийното подразделение на Walt Disney, което включва телевизионните мрежи ABC и ESPN, отчита ръст на приходите от 5 на сто до 4,95 млрд. долара. Тематичните развлекателни паркове на компанията пък са донесли ръст на приходите от 12 на сто до 3,2 млрд. долара.

Не така добре обаче стоят нещата при киностудиото на компанията. Въпреки пускането на касовите ленти "Карибски пирати" и "Колите 2", е отчетен спад на приходите от 1 на сто на годишна база до 1,62 млрд. долара.

На борсата в Ню Йорк вчера акциите на Walt Disney поскъпнаха с 5,1 на сто до 34,70 долара за брой.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:04 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още