IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Компанията на Бъфет купила акции на IBM за 10,7 млрд. долара

Berkshire Hataway вече притежава 5,5 на сто от капитала на технологичната компания, покупките са станали главно през третото тримесечие

16:12 | 14.11.11 г. 3
Автор - снимка
Създател
Компанията на Бъфет купила акции на IBM за 10,7 млрд. долара

Компанията на милиардера Уорън Бъфет Berkshire Hathaway е придобила значително количество акции от капитала на американската технологична компания IBM. Това се е случило чрез серия сделки, осъществени основно през третото тримесечие на 2011 година, съобщава CNBC.

Като следствие от извършените покупки Berkshire Hathaway вече притежава дял от 5,5 на сто от капитала на IBM. Общата сума на акциите е около 10,7 млрд. долара, е уточнил Бъфет.

„Те разработиха план за действие и го следват изключително добре. Чел съм годишния отчет на IBM през всяка от последните 50 години“, посочва инвеститорът.

За периода януари-септември 2011 година компанията на Бъфет е похарчила нетно 11,4 млрд. долара за покупка на акции. През същия период на миналата година покупките бяха за едва 3,9 млрд. долара, а за деветмесечието на 2009 година – за 3,2 млрд. долара.

Към края на септември в портфейла на Berkshire е имало акции на стойност 68,1 млрд. долара. Печалбата на компанията за третото тримесечие на годината е спаднала с 24% на годишна база заради сериозни загуби от деривати, показа отчетът на дружеството.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:52 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 0 rate down comment 0
ТАТО
преди 12 години
Ако не ги продаде на 198,49 $ ще се наиграе
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 0 rate down comment 0
troika
преди 12 години
IBM не е това което е била преди 40 години, не е и това което е била преди 20г., а нещо различно и хората го забелязват. Точно в този момент е изгодно ако си Бъфет да инвестираш в IBM.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 2
Магелан
преди 12 години
Дядката се е смахнал нещо.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още