IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

KLM ще търси съседи по полет във Facebook

Авиокомпанията въвежда догодина услугата "Social Seating", която ще търси при чекиране подходящия съсед в социалните мрежи

21:52 | 20.12.11 г.
Автор - снимка
Създател
KLM ще търси съседи по полет във Facebook

От 2012 г. холандската авиокомпания KLM ще използва социалните мрежи за реални срещи в своите самолети. Специалната програма Social Seating ще позволи на пътуващите да предоставят на обслужващия персонал при чекиране своите профили във Facebook или LinkedIn.

След това специален софтуер ще търси подходящ съсед по полет със сходни интереси. KLM се надява, че новата услуга ще е интересна преди всичко за бизнес пътници, които и над облаците искат да осъществяват контакти, пише германския вестник Die Zeit.

След като планът бе оповестен преди няколко дни веднага дошли и други подобни идеи – срещи за необвързани и Speed-Dating (бързи срещи) може да се провеждат без никакви проблеми, ако има достатъчно пътуващи, които са публикували своя статус на връзката си в социалната мрежа. Според видимите за всички интереси, може да се намерят и двама пътници с еднакви интереси в музиката или литературата например.

През февруари тази година Malaysian Airline представи приложението за Facebook Mhbuddy. При онлайн чекиране то показва дали някой от приятелите във Facebook не възнамерява да лети със същия полет. Social Seating обаче има за цел да събере хора, които до този момент не са се познавали.

Все още от KLM не дават много подробности за новата си услуга. Така например не е ясно дали пътниците ще могат още по време на чекирането да прегледат профила на избрания автоматично съсед по полет и дали ще е възможно да се отказва офертата за съсед. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:37 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още