IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple представя iPhone 4S в Китай на 13 януари

Това го превръща в iPhone с най-бързо разпространение в историята на компанията, твърди главният изпълнителен директор Тим Кук

21:41 | 04.01.12 г.
<p>
	Снимка: Ройтерс</p>

Снимка: Ройтерс

Американската компания Apple Inc. ще представи последната версия на  iPhone в Китай и още 21 държави на 13 януари, съобщи Ройтерс. Сред останалите страни са Еквадор, Сенегал, Уганда и Ямайка.

За главния изпълнителен директор на компанията Тим Кук в Китай има поразително високо търсене на продуктите ѝ.

„С представянето в Китай през следващата седмица iPhone 4S ще бъде достъпен в над 90 държави, като това го прави най-бързо разпространяващия се iPhone в досегашната история“, заяви Кук.

До момента първоначалните продажби на iPhone 4S са най-добрите в историята на компанията за определен продукт с 4 млн. броя през първите 3 дни на продажби.

За четвъртото тримесечие на 2011 г. обаче продажбите останаха малко под очакванията на анализаторите, което е рядкост в историята на Apple, а част от експертите го отдават на спекулациите по повод пускането му на пазара.

През миналата година акциите на компанията повишиха стойността си с 24%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:32 | 24.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още