IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продължава контролът върху договорите на мобилните оператори

Комисията за регулиране на съобщенията констатира, че жалбите на абонатите за манипулирани сметки продължават

16:56 | 09.05.12 г.
Продължава контролът върху договорите на мобилните оператори

Потребителите на мобилни услуги продължават да се сблъскват със старите проблеми за манипулирани сметки и некоректни взаимоотношения с операторите, затова и Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) ще продължи да контролира пазара.

Тези констатации са били направени по време на днешното заседание на  Консултативния съвет в областта на електронните съобщения, в който участват освен членовете на КРС също представители на Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията, Комисията за защита на потребителите и Комисията за защита на конкуренцията.

От страна на бизнеса участват Асоциацията на потребителите на телекомуникационни и интернет услуги, Движението за национално единство и спасение, Асоциацията "Телекомуникации" (АСТЕЛ), Сдружението за електронни комуникации, Българската асоциация на кабелните комуникационни оператори, „Български пощи” и мобилните оператори.

След влизането в сила на измененията на Закона за електронните съобщение (ЗЕС) в края на миналата година се наблюдава засилен интерес от страна на потребителите по отношение на правата им, които произтичат от изменената законова рамка, включително и за предоставената им възможност едностранно да прекратяват  без неустойки договорите в 7-дневен срок от сключването им.

Анализът на комисията сочи, че абонатите продължават да се оплакват от неправилно формираните на телефонните им сметки.

Преносимостта на номерата, нежеланото автоматично подновяване на договорите, получаването на нежелани SMS, неуведомяването при достигане на кредитния лимит и некомпетентното обслужване също са част от често срещаните жалби на потребителите.

Затова от комисията по съобщенията ще продължават с контрола, за да се осигури максималната защита на потребителите при получаването на съобщителни услуги, се посочва в съобщението.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:12 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още