IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Резултатите на DreamWorks останаха много под очакваното

Приходите на студиото за второто тримесечие спадат с една четвърт, печалбата – с повече от 60%

09:42 | 01.08.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Резултатите на DreamWorks останаха много под очакваното

Студиото за анимация DreamWorks обяви спад на печалбата си за второто тримесечие с 63% на годишна база. Приходите също са отчели сериозен спад, след като през същия период на миналата година на екран излезе изключително успешния филм Кунг Фу Панда 2, пише MarketWatch.

През второто тримесечие на годината DreamWorks отчита печалба в размер на 12,8 млн. долара, или 15 цента на акция. Година по-рано положителният резултат бе 34,1 млн. долара, или 40 цента на акция.

Приходите пък са се свили с 25 на сто до 162,8 млн. долара.

Предварителните очаквания на анализаторите бяха за 25 цента печалба на акция при приходи от 186 млн. долара.

Хитът на DreamWorks това лято – третият филм от поредицата Мадагаскар, също се оказва доста успешен, но той бе пуснат на екран след средата на тримесечието. Той е донесъл на компанията 54,8 млн. долара.

Очакванията на DreamWorks са Мадагаскар 3 да бъде основен двигател на резултатите през настоящото тримсесечие, като за момента прогнозите са обнадеждаващи с оглед високия интерес към филма.

„Третият и най-голям филм от поредицата Мадагаскар премина границата от 500 млн. долара в глобален мащаб, като все още се очакват резултатите от много от външните пазари“, коментира изпълнителният директор на студиото Джефри Катценберг.

Продажбите на Кунг Фу Панда 2 са продължили да подкрепят резултатите на DreamWorks и през миналото тримесечие, като са донесли 46,4 млн. долара, основно от продажби на дребно.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:48 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още