IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Google купува конкурент на Instagram

За необявена сума компанията се сдоби с Nik Software - създател на приложение за редактиране на снимки, направени с мобилни телефони

21:22 | 17.09.12 г.
Google купува конкурент на Instagram

Американската компания Google Inc обяви, че купува Nik Software, създател на приложението за редактиране на снимки Snapseed и конкурент на Instagram, за необявено сума, съобщи Ройтерс.

Google и Facebook Inc са се вкопчили в битка за почитатели на социалните мрежи, които все повече ползват приложения за мобилни телефони като тези за редактиране на снимки.

Макар да не е известна колкото Instagram, което е напълно безплатно на мобилните устройства на Apple Inc, Snapseed има почитатели сред фотографите заради изключителните си качества за редактиране въпреки цената си от 4,99 долара. От Nik Software заявиха, че  Snapseed има над 9 млн. потребители, докато от Instagram на свой ред твърдят, че техните са над 100 млн.

„Искаме да помогнем на нашите потребители да създават онези снимки, които обичат максимално, и според нашия опит Nik прави това по-добре от всеки друг“, посочи Вик Гундотра, вицепрезидент на Google, в съобщение в Google

В него той добавя, че потребителите на социалната мрежа на компанията са надхвърлили 400 млн., като от тях 100 млн. са активни всеки месец.

През тази година Facebook купи Instagram, разработила приложение за потребители, което да може да добавя филтри и ефекти към снимките, направени с техните смартфони, за кръгло 1 млрд. долара.

През 2011 г. Snapseed спечели наградата на Apple „Приложение на годината за iPad“ за своя интерфейс за редактиране на снимки.

„Винаги сме се стремили да споделяме нашата страст към фотографията с всеки и с подкрепата на Google се надяваме да сме в състояние да помогнем на многомилионна аудитория да създаде страхотни снимки“, се посочва в съобщение на Nik Software, публикувано на официалния уебсайт на компанията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:04 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още