IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Bloomberg: Според Пол Отелини Windows 8 излиза на пазара недовършена

Това обаче е добър пазарен ход, тъй като останалата част от работата може да бъде свършена и впоследствие, смята главният изпълнителен директор на Intel

21:59 | 26.09.12 г. 11
Bloomberg: Според Пол Отелини Windows 8 излиза на пазара недовършена

Операционната система Windows 8 на Microsoft излиза на пазара, преди да е напълно готова, е заявил главният изпълнителен директор на Intel Пол Отелини пред служители на компанията по време на среща в Тайван, съобщи Bloomberg.

Агенцията цитира източник, присъствал на събитието, според когото Отелини е казал, че макар да са необходими още подобрения по операционната система, изваждането ѝ на пазара е добър ход, тъй като останалата част от работата може да бъде свършена и по-късно.

Windows 8, която е предназначена за таблети, трябва да бъде пусната в продажба на 26 октомври, ден след представянето ѝ. Microsoft се стреми да внедри своя софтуер в таблетите преди празничния период в края на годината в опит да се конкурира с  iPad на Apple, Kindle Fire HD на Amazon, който използва операционната система Android на  Google, и с Nexus 7 на Google.

Включил се последен във войната на таблетите, Microsoft се очаква да покаже собственото устройство Surface в края на октомври.

„С 16 млн. активни предварителни потребители Windows 8 е най-изпробваната, преработвана и най-готовата оперативана система в историята на Microsoft. Гледаме напред, за да осигурим достъп на света до Windows 8 на 26 октомври“, се посочва в съобщение на компанията до CNBC.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:23 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
dean.jordanov
преди 11 години
"Това обаче е добър пазарен ход, тъй като останалата част от работата може да бъде свършена и впоследствие, смята главният изпълнителен директор на Intel"Значи да разбирам ли, че аз давам едни 200-300$ (и аз не знам колко) за Уин 8 ПРО, за да не ме глобят проверяващите, а получавам недовършен продукт, за да може да помогна в работата на МС, да го тестват и довършат. Т.е. аз си плащам за да съм тестер и да си чупя главата с Бъгове? Тя цялата им работа стана такава... И при линукса го има това, ама поне той е безплатен...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още