IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Samsung иска да задава тона и при дигиталната музика

Корейците ще конкурират Apple, Google и Amazon.com и в този бизнес

22:05 | 27.09.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Samsung иска да задава тона и при дигиталната музика

Световният лидер на пазара на смартфони Samsung иска да изгради нов стълб в бизнеса си: в бъдеще южнокореската компания ще се включи в глобалния дигитален музикален пазар на стойност почти 9 млрд. долара на година, предава Ройтерс.

За да успее да се опълчи на Apple, Google и Amazon.com, компанията за електроника, която израсна благодарение на продажбите на смартфони, телевизори, чипове и екрани, ще разшири бизнеса си със софтуер, заяви топ-мениджърът Канг Тае-Джин пред Ройтерс в четвъртък. Планът е да се придобие доставчик на мобилни приложения.

„Ние трябва да увеличим нашите софтуерни умения и предпочитаме да купим нещо, вместо да изградим сами", коментира мениджърът. "Нашият фокус в софтуерния бизнес ще е по този начин да увеличим хардуерните продажби, отколкото да правим пари само с това".

Логиката зад ангажимента на Samsung е стратегическа, а не чисто икономическа. В сравнение с пазара на смартфони, пазарът за онлайн музика е много малък. Но Samsung осъзнава, че атрактивността на устройствата, а също и на марката, имат много общо и с допълнителни услуги, които са фиксирани на една платформа.

Тук Apple, Google и Amazon имат какво да предложат. Освен това се очаква Apple да стартира нова онлайн музикална услуга за стрийминг. Това кара конкурентите да се противопоставят на пионера и лидер на пазара на цифрова музика. През май Samsung купи онлайн музикалната услуга mSpot и построи на нейната основа своя собствена платформа.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:31 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още