IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

YouTube пуска нови канали със специализирано видео съдържание

Видео платформата ще се опита да развие бизнеса си в подобен на телевизията модел и така да привлече нови рекламодатели

13:42 | 08.10.12 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	YouTube планира да разшири платформата си, като добави нови канали със специализирано видео съдържание<em>. Снимка: Ройтерс</em></p>

YouTube планира да разшири платформата си, като добави нови канали със специализирано видео съдържание. Снимка: Ройтерс

Онлайн концернът Google, който притежава YouTube, ще финансира нова вълна от създатели на видео съдържание, информира технологичният сайт AllThingsD.



През 2011 г. YouTube финансира 100 американски видео канали, една четвърт от които днес са гледани от над милион зрители всяка седмица.

Тази година компанията ще подпомогне 60 нови канала, главно ориентирани към потребителите във Великобритания, Франция и Германия.

Целта на видео портала е да излъчва повече “брандирано” видео съдържание, което да засяга различни теми, подобно на телевизионни канали с постоянна база от потребители. По този начин YouTubе ще се опита да привлече повече нови и големи рекламодатели, които иначе не биха рекламирали своите продукти сред непрофесионални видео клипове.

Междувременно YouTube е в разгара на подновени преговори с някои от първите създатели на видео съдържание в специализираните канали на мрежата. От официалното съобщение, касаещо бъдещите сделки, се разбира, че видео уеб платформата ще залага повече на брандирани канали като Everyday Health и PopSugar.

Робърт Кънсъл, бивш член на ръководството на Netfix, коментира, че новите „видео лица“, които ще излъчват специализирано съдържание, ще се нуждат от поне две години, за да успеят да развият каналите си и да достигнат значима зрителска аудитория.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:31 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още