IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

AT&T увеличава разходите до 22 млрд. долара годишно през следващите 3 години

Компанията възнамерява да модернизира настоящата кабелна мрежа и да разшири безжичната

19:37 | 07.11.12 г.
Автор - снимка
Редактор
AT&T увеличава разходите до 22 млрд. долара годишно през следващите 3 години

Американската компания AT&T Inc обяви, че ще увеличи капиталовите си разходи до 22 млрд. долара годишно през следващите 3 години в сравнение с настоящия си бюджет от между 19 и 20 млрд. долара, за да финансира модернизирането на безжичните и кабелните си мрежи, съобщи Ройтерс.

От AT&T посочиха, че са решили да модернизират кабелната си мрежа, предпочитайки варианта пред останалите възможности, включващи отделянето на кабелното подразделение от останалите или отказ от част от мрежата.

Оттам добавиха, че обмислят продажбата на част от телефонните линии в селските райони. „Това ни предоставя възможност да подобрим ръста при основните ни линии и да променим структурата на разходите на компанията“, заяви нейният главен изпълнителен директор Рандъл Стивънсън.

От AT&T обясниха, че плановете за разширяване изискват бюджет от 8 млрд. долара за безжичната мрежа и 6 млрд. долара за модернизиране на кабелната.

Инвестиционният план налага капиталовите разходи да нараснат до горния край на диапазона от 15-17% от приходите за следващите 2 години и връщането им към нормалните нива през 2015 г., изтъкнаха от компанията.

Оттам ще се обърнат към дълговите пазари, за да се възползват от рекордно ниските лихви. Вследствие на това от AT&T очакват съотношението на нетния им дълг към печалбата преди данъци, обезценки и амортизации през следващите 2 години да нарасне до 1,8 пъти от 1,42 пъти в края на третото тримесечие.

В рамките на инвестиционния план компанията ще модернизира кабелната си мрежа с фибростъкло, за да прибави още едни милион бизнес абонати, и ще осигури високоскоростно интернет обслужване на над 75% от абонатите на кабелната си мрежа.

Ще бъде разширено с една трета и обслужването на абонатите на комбинираната услуга, включваща високоскоростен интернет и телевизия, като тя ще покрие 43% от мрежата на AT&T до края на 2015 г.

Плановете за модернизиране включват и разширяване на високоскоростната безжична мрежа, базирана върху LTE (мрежа от 4-то поколение), която трябва да има 300 млн. абонати до края на 2014 г., докато предишните планове бяха за 250 млн. абонати до края на 2013 г.

От компанията прогнозираха и ръст на печалбата на акция в рамките на  средните едноцифрени проценти за следващите 3 години и повишиха тримесечния си дивидент до 45 цента на акция от настоящите 44 цента на акция.

След обявяването на информацията акциите на AT&T понижиха стойността си с 3% до 33,74 долара на New York Stock Exchange.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:14 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още