IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

В. Божков: Мобилните услуги поевтиняха от началото на годината

Намалението ще се почувства в цените на дребно поне след месец, коментира председателят на Комисия за регулиране на съобщенията

10:19 | 18.01.13 г.
В. Божков: Мобилните услуги поевтиняха от началото на годината

Цените на мобилните и на фиксираните услуги от 1 януари вече са по-ниски, съобщи пред БНТ председателят на Комисия за регулиране на съобщенията (КРС) Веселин Божков.

Според него намалението ще се почувства, макар и с малко закъснение, поне от един месец, и в цените на дребно. Така цените ще станат 4,6 ст. в силен трафик и 3,9 ст. в слаб трафик. По думите му по този начин тарифите на мобилните услуги у нас ще станат под средноевропейските.

Божков направи коментар и за цените на роуминга, като посочи, че те се определят с решение на Европейската комисия. "От опит мога да кажа, че мобилните оператори не се радват много на тази информация, но това е положението", заяви Божков.

Той обясни, че към момента КРС продължава да има известни проблеми с мобилните оператори. Те са свързани основно с прехвърлянето на номера от един оператор към друг, както и с подписването на договорите.  

Някои мобилни оператори са "побългарили" европейската практика за дистанционно сключване на договори, като дори някои си позволяват да карат потребителите да се подписват върху сканиращи устройства, разкри Божков.

"Граждани се оплакват, че са карани от мобилните оператори да поставят електронни подписи. Това не е правилно и аз призовавам всички граждани да бъдат много внимателни, какво и как подписват", предупреди той.

Според него не е редно при сключване на договор той да се показва с условията на екрана на монитора, тъй като след това договорът е лесно манипулируем. Той бе категоричен, че договорите трябва да се изчитат внимателно от клиентите и да се подписват на хартиен носител.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:45 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още