IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Amazon засилва дейността си в Източна Европа

След като обяви, че ще открие три логистични центрове в Полша със 6000 служители, сега компанията се насочва и към Чехия

09:17 | 23.10.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Amazon засилва дейността си в Източна Европа

През следващите три години най-голямата компания за онлайн търговия на дребно Amazon.com ще създаде 10 000 нови работни места в Чехия, предава Wall Street Journal.

Базираната в Сиатъл компания обяви своите намерения да открие два нови центъра в близост до летището на столицата Прага, както и до втория по големина град в страната Бърно. Според плановете 4000 души ще бъдат наети, а още 6000 сезонни работници ще бъдат назначени в последствие.

Този ход компанията предприема, след като отчита повишено търсене в Европа. Подборът на новите кадри вече започна.

В съобщение до медиите Amazon изтъкна достъпа до квалифицирани кадри, централната локация на Прага и Бърно в „сърцето на Европа“ и добрата възможност за навлизане на нови пазари сред основните причини за инвестиционното решение на компанията.

По-рано този месец Amazon обяви, че ще разкрие три нови локации в Полша. Концернът разкри, че в следващите три години в центровете й в страната ще работят по около 2000 души, а до три години още 3000 ще бъдат сезонните работници във всяко едно от новооткритите поделения.

Центърът на Amazon в Познан и единият от планираните във Вроцлав ще отворят врати през август 2014 г., докато вторият логистичен център би трябвало да започне да същестява дейност в средата на 2015 г. 

Припомняме, че няколкостотин служители на германските центрове на Amazon започнаха стачка миналия месец, след като компанията отказа да повиши заплащането в съответствие със сравнимите заплати в сектора на дистрибуцията. Стачки по същата причина имаше и през май и юни. 

Американският концерн има 9000 служители в Германия в осем логистични центрове, два кол центъра и в централата за Германия в Мюнхен.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:54 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още