IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

50% от компаниите за услуги няма да се справят с технологичните промени

Адаптацията към дигиталния свят ще е трудна за мнозина, твърди главният изпълнителен директор на Cisco

09:36 | 08.03.15 г.
50% от компаниите за услуги няма да се справят с технологичните промени

50% от днешните доставчици на услуги ще станат излишни след 10 години, тъй като няма да успеят да се адаптират към бързо развиващия се дигитален свят, заяви главният изпълнителен директор на Cisco Джон Чеймбърс по време на Mobile World Congress в Барселона.

Според Чеймбърс успехът на компаниите, градовете и страните зависи от правилните реакции на случващото се на пазара. Той смята, че технологичната промяна, включително използването на облачни технологии и виртуализацията на технологиите, не е достатъчна. Компаниите ще трябва да трансформират своята организационна структура, както и самите бизнес процеси.

“Ние се променихме повече пъти през последните три години, отколкото през цялата си история”, уточни главният изпълнителен директор на Cisco.

Той е оптимист за технологиите, свързани с интернет на всичко и с анализа на огромни обеми от информация, тъй като смята, че те ще доведат до икономически растеж и ще подобрят операциите и възможностите за печалба.

“Интернет на всичко е 19-трилионна възможност, базирана на печалбата и спеставянията”, уточни Чеймбърс. По думите му той ще доведе до повече работни места. Освен това правителствата по света започват да усещат нуждата от промяна, нуждата от широколентов достъп и получаване на важна информация в точното време.

Повече новини от Mobile World Congress можете да прочетете тук.

 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:23 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още