IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Toshiba може да продаде бизнеса си със сензори за изображения на Sony

Сделката ще е на стойност около 164,48 млн. долара, твърдят източници

11:04 | 24.10.15 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Toshiba може да продаде своя бизнес със сензори за изображения на Sony за около 20 млрд. йени (164,68 млн. долара). Ходът е част от план за преструктуриране, обявен по-рано тази година, предава Ройтерс, позовавайки се на източници, запознати с въпроса.

Toshiba, чийто бизнес варира от лаптопи до ядрена енергия, е в процес на преструктуриране, след като беше разкрито, че е завишила печалбата си с 1,3 млрд. долара през последните години.

Сензорите за изображения, които се използват в дигиталните камери и смартфоните, са част от бизнеса на Toshiba с чипове. Компанията планира да продаде своя завод за сензори за изображения в Оита, в южната част на Япония, и да се оттегли напълно от бизнеса със сензори, посочват източниците, пожелали анонимност.

Според тях сделката ще бъде финализирана скоро. Представител на Sony е отказал да коментира въпроса.

Масаши Муромачи, който стана главен изпълнителен директор на Toshiba след избухването на счетоводния скандал, е обещал да преструктурира бизнесите с по-нисък марж на печалба.

Сделката със Sony може бъде началото на това преструктуриране, писа по-рано Nikkei.

Sony все още е лидер на пазара на сензори за изображения, а нейните продукти се ползват в телефони, произвеждани от китайската Xiaomi и индийската Micromax Informatix. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:34 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още