IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Конференцията MobCon Europe отправя поглед към мобилната индустрия

Сред лекторите са представители на Spotify, Visa, IBM, Groupon и Oracle

14:03 | 22.03.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: MobCon Europe</em></p>

Снимка: MobCon Europe

За трета поредна година в София ще се проведе специализираната конференция за програмиране за мобилни устройства и мобилни технологии MobCon Europe. Тя ще се случи на 10 април 2016 г., съобщават организаторите ѝ от компанията за разработка на софтуер MentorMate. 

Лекторите този пък са представители на компании като Booking.com, Spotify, Skyscanner, Atlassian, Visa, IBM, Oracle, Groupon и други.

Двайсетте лекции на MobCon Europe са разделени на четири паралелни потока – Development, Technology, Enterprise и Marketing. Темите ще бъдат разнообразни, включително за Git LFS (съхранение на големи обеми от данни) и как да се използват с популярни iOS и Android среди на разработка, за прехода от клиентско към сървър базирано приложение, разработването на компоненти за приложения и бот услуги, за това какво кара потребителите да теглят и споделят съдържание, за протоколи в Swift,  дигитални отпечатъци, които водят до хиперперсонализиране, възможностите, които предлага Apple Watch на разработчиците. Няма да бъдат пропуснати и  архитектурните решения, които правят живота ни по-лесен. 

За трети пореден път на конференцията ще се проведе и MobDemo. Това е състезание, в което всеки с идея за мобилно приложение или изготвен прототип може да участва безплатно и да се бори за награди на обща стойност 20 000 лв. Публиката ще има основен принос към оценяването на победителите като ще гласува на специално създадено за целта мобилно приложение.

Освен на спонсори тази година се предоставя възможност и на стартиращи компании да участват като изложители. По време на конференцията, в партньорство с “MindHub”, ще има и обособен кът, където деца (5-12 г.) ще могат да се запознаят с основни модели на програмирането, представени в достъпен за тях вид.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:15 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още