IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мъск ще разкрие скоро останалата част от "строго секретния план за Tesla"

Това се случва на фона на тежките няколко седмици, които компанията преживя

09:25 | 11.07.16 г. 5
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Главният изпълнителен директор на Tesla Motors Илън Мъск написа в Twitter в неделя, че има намерение скоро да публикува част втора от своя „строго секретен план за Tesla” след последните няколко тежки седмици, които компанията изживя в Силициевата долина, предава Ройтерс.

Туитът гласи: „Работя по строго секретния план на Tesla, Част 2. Надявам се по-късно тази седмица да публикувам повече за него“.

Планът на Мъск беше написан на фона на разследванията с две катастрофи на коли на Tesla, както и на продължаващите въпроси относно плановете на компанията да се слее със SolarCity.

На 1 юли шофьор на Tesla Model X в Пенсилвания катастрофира. Националната администрация по безопасност на трафика (NHTSA) миналата седмица обяви, че разследва случая, „за да определи дали по време на инцидента са били включени функциите за автопилот“.

„На база на информацията, която имаме, няма никаква причина да вярваме, че автопилотът има нещо общо с инцидента“, коментираха от Tesla.

Това се случи, след като NHTSA разкри, че разследва катастрофа от 7 май във Флорида, в която шофьор на Tesla Model S загина, докато колата се движеше на автопилот.

Миналия месец Tesla предложи да придобие SolarCity, в която Мъск е председател и главен акционер. Той самият очаква сделката да помогне на Tesla да навлезе на пазара на устойчива енергия за домакинствата и компаниите. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:40 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 0 rate down comment 1
crazy365
преди 7 години
И този управлява компания, която носи името на гения Тесла, каква ирония на съдбата. Сещам се за приказката за "обръщането в гроба", ако го видеше какви ги върши и говори.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 1 rate down comment 0
khao
преди 7 години
що бе, зер нема ? :):)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 15 rate down comment 9
0pk
преди 7 години
Секретния план на Мъск е да прави пари. Много пари. Останалите секретни планове са за наивниците. :]
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 11 rate down comment 9
vzhekoff
преди 7 години
Елементарна реклама - разкриваме секретния план - малиииий ! Секретен, секретен - колко да е секретен ? Глупости на търкалета.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още