IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Големите сделки подкрепиха резултатите на Salesforce

Компанията обяви прогноза за текущото тримесечие, която надмина очакванията на анализаторите

11:24 | 18.11.16 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Salesforce.com обяви в четвъртък, че прогнозира приходи за текущото тримесечие, които са над очакванията на анализаторите, докато приключва сделки за своя базиран в облака софтуер за маркетинг и продажби с редица големи клиенти. Новината изпрати акциите на компанията с 5% нагоре по време на разширената търговия, предава Ройтерс.

През последните тримесечия базираната в Сан Франциско компания отчита двуцифрен растеж, докато се насочва към по-евтини и по-лесни за използване облачни продукти, но се сблъсква с все по-голяма конкуренция от Oracle и Microsoft.

Резултатите бележат голяма промяна спрямо предходното тримесечие, когато по-ниската от очакванията прогноза за приходите породи притеснения дали растежът не се забавя. Но през последния отчетен период компанията е завършила редица големи сделки, включително такива със Citigroup и Amazon.

Разсрочените приходи, ключова метрика при компании, предлагащи софтуер с абонамент, са нараснали с 23% до 3,50 млрд. долара през третото тримесечие. Средната прогноза на анализаторите беше за 3,42 млрд. долара според компанията за проучвания FactSet StreetAccount.

Главният изпълнителен директор Марк Бениоф разширява облачните предложения на компанията посредством нови функции и се фокусира повече върху изкуствения интелект.

По-рано тази година компанията обмисляше придобиването на Twitter, но се отказа от подаването на оферта миналия месец на фона на притесненията на инвеститорите за състоянието на микроблогинг платформата.

Salesforce също така загуби при наддаването за LinkedIn от Microsoft.

За текущото тримесечие Salesforce заяви, че очаква приходи от 2,27-2,28 млрд. долара, което е над средната прогноза на анализаторите за 2,24 млрд. долара.

Като се изключат някои ефекти, компанията е спечелила по 24 цента на акция през третото тримесечие, надминавайки очакванията на анализаторите за 21 цента на акция според Thomson Reuters I/B/E/S.

Приходите са скочили с 25,3% до 2,14 млрд. долара. Анализаторите очакваха сумата да е 2,12 млрд. долара.

Нетната загуба се е увеличила до 37,3 млн. долара, или 5 цента на акция през тримесечието, завършило на 31 октомври от 25,2 млн. долара, или 4 цента на акция, година по-рано. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:15 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още