IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple представи най-големия и най-скъпия iPhone досега*

За iPhone XS с 512 гигабайта памет купувачите трябва да платят 1649 евро

22:24 | 12.09.18 г. 18
<p>
	Филип Шилер, старши вицепрезидент на Apple за маркетинг в световен мащаб представя новите устройства. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Филип Шилер, старши вицепрезидент на Apple за маркетинг в световен мащаб представя новите устройства. Снимка: Ройтерс

Apple представи новите си смартфони и часовници. 

На презентацията на новите продукти присъства президентът на компанията Тим Кук, който съобщи, че Apple вече е продала два милиарда устройства, предаде Франс прес, цитиран от БТА.

"Невероятно е как операционната система на Apple промени начина, по който живеем", каза Кук в началото на церемонията в емблематичния театър "Стив Джобс" в Купертино, Калифорния.

Програмата продължи с представянето на четвъртата версия на смартчасовници на Apple, които имат по-големи екрани и нови специални функции, сред които детектор, който може да регистрира нарушения в пулса и автоматично да изпрати обаждане до Спешна помощ, ако потребителят падне. Предполага се, че тази функция ще го направи по-търсен от по-възрастни потребители.

Фокусът обаче бе върху презентацията на най-очаквания нов продукт на компанията - новите iPhone-и - iPhone Xs и iPhone XS Max, за които се твърди, че са "най-усъвършенстваните" модели на компанията.

iPhone XS има същия дизайн като своя предшественик X, голям е 5,8 инча и няма Home бутон.  

По-големият XS Max според маркетингия вицепрезидент Фил Шилер е с 6,5-инчов дисплей - "най-големият iPhone досега", но и най-скъпият. Той ще бъде на разположение на клиентите си в Европа на цени от 1249 евро, за модела с 512 гигабайта памет обаче купувачите трябва да платят 1649 евро. IPhone XS, подобно на iPhone X, започва на цени от 1149 евро. Както се очакваше, има и по-евтин нов iPhone, iPhone XR. Той ще се продава на цени от 849 евро. На пазара в България моделите ще се появяват на 28 септември.

По добър процесор за обработка на изображенията и нови сензори за предната и задната камера ще увеличат качеството на камерата на всички три нови модела, а освен това на по-късен етап вече ще може да се променя броят на блендите. Резолюцията остава подобна на тази на предишните модели. IPhone XS и XS Max получават и OLED дисплей, на който могат да се възпроизвеждат филми с резолюция HDR. Слотовете за памет са разширени до 512 гигабайта.  Може би най-интересната характеристика за дисплея е, че той е покрит от "най-устойчивото стъкло в смартфон на пазара". Рамката е от неръждаема стомана, а защитата от прах и вода е IP68.

Батерията на iPhone XS ще издържа с 30 минути по-дълго от този на iPhone X, батерията на XS Max - дори 1,5 часа по-дълго. Освен това Apple въвежда възможността за използване на два номера едновременно – засега само за китайския пазар. 

iPhone Xr е по-достъпният модел, той е с алуминиева рамка и стъклен гръб, сходен дизайн и изненадващо се базира на същия нов и мощен чип A12 Bionic. Екранът е 6,1-инчов  с LCD панел и с резолюция 1792х828 пиксела.

Телефонът ще се предлага в 6 цвята и ще се предлага с 64, 128 и 256 GB вградена памет, а цената започва от 749 долара. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:10 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

8
rate up comment 2 rate down comment 0
neverland
преди 5 години
Американецът като ги купува с кредитната карта не е ли същото :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 1 rate down comment 1
mrynmryn
преди 5 години
Айде бе? Я влез в reddit/r/hardware, anandtech, tomshardware и ред подобни сайтове, да видиш мнението на хора, които се интересуват от технологии.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 6 rate down comment 2
Jazabel
преди 5 години
След половин година цената на китайските флагмани пада.Взех Мате 10 про за 399 е.Нека ме боли )))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 12 rate down comment 2
ivs
преди 5 години
Тованещо което го пишеш важи основно за България. И погледни огромната разлика в доходи, начин на живот и мислене на хотата в България и тези в САЩ, и западна европа.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 24 rate down comment 5
Varfor
преди 5 години
Напълно съм съгласен! Има толкова добри телефони от среден клас, че се чудя как още има хора, които се хвърлят на телефони с цена над 2 000, при все че го ползват основно за социални мрежи и снимки. А още по-неразбираемото е, че ги взимат на изплащане, което надува цената с още 200-300 лева.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 44 rate down comment 3
nkavrakov1982
преди 5 години
10 години продавах телефони в мобилните оператори. Един от първите айфони в България го продадохме тогава през Глобул/сега Теленор/. Само те имаха права за продажба тогава. Изключителен софтуер, ***, бърз и ефективен. Това му е най ценното на айфона. Въпреки всичко обаче китайските компании вече им дишат близо до врата - Huawei, XIAOMI, правят същия дизайн като на айфоните, дори на менютата, камерите са страхотни, телефоните леки и бързи,не загряват и имат редовни ъпдейти. За толкова години в тази търговия така и не си купих заветния айфон, а имах възможносто дори на ниска цена да го взема. Просто не ми се даваха толкова пари за него. В момента ползвам Huawei P smart - две задни камери, среден клас китайски телефон купен за 130 лева от промоция, нов, с единствен минус по слаба батерия спрямо процесора, което не е малко но всеки може са сметне за 1649 евра колко смартфона от среден клас ще си купи, нови, с нови батерии и софтуери и за колко години ще ги сменя с нов и нов модел. Какъвто и модел айфон да пуснат не забравяйте че това е купчина метал, стъкло и пластмаса, със захаросан дизайн, наистина добър софтуер и камера но въпреки всичко просто продукт, вещ, предмет, който старее като техника от момента в който му отворите кутията, а съответно и стойността му като продукт пада веднага след покупката и излизането ви от магазина.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 30 rate down comment 6
Varfor
преди 5 години
Същата претоплена манджа. Но фанатичните фенове пак ще се редят на опашки.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 11 rate down comment 5
mrynmryn
преди 5 години
"може да регистрира нарушения в пулса и автоматично да изпрати обаждане до Спешна помощ"От сега виждам, как някой си оставя часовника или нещо от сорта и идва линейка.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още