IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Една трета от служителите на Paysafe са в София - и броят им продължава да расте

Визията за развитие на бизнеса компанията свързва с блокчейн технологиите

16:55 | 18.10.18 г.
<p>
	Главният оперативен директор на Paysafe Group Дани Чазонов (вляво) и Мирослав Божилов, CEO Paysafe България. <em>Снимка: Paysafe България</em></p>

Главният оперативен директор на Paysafe Group Дани Чазонов (вляво) и Мирослав Божилов, CEO Paysafe България. Снимка: Paysafe България

Перспективите

Според Дани Чазонов, главен оперативен директор на Paysafe Group, подразделението в София е стратегическо за групата и спомага за растежа на бизнеса в направлението дигитални портфейли.

“Конкуренцията е голяма, но ние сме заели силни позиции",  коментира той новината, че софийският офис вече има хиляда служители, но ще продължи да се разраства с близо сто обявени свободни работни позиции в момента.

"Допреди три години служителите ни тук бяха 600. Растем бързо: както органично, така и благодарение на придобиванията, които направихме през последните години", каза Чазонов, който е в Paysafe Group от 20 години. "Започнахме с кол център, но после иградихме цялостната инфраструктура, необходима за една софтуерна компания в разплащанията, защото открихме IT специалисти и хора, говорещи по 3-4 чужди езика."

Той поясни, че от офиса в София се предлагат разнообразни услуги на клиентите, но една от най-основните  дейности е свързана с разработването на софтуера за дигиталния портфейл на Skrill – продукт, който е разработен изцяло в България.

Прогнозата

Визията за развитие на бизнеса в Paysafe свързват с блокчейн технологиите и са сигурни, че са много гъвкави и с една стъпка пред другите. Като конкурентно предимство от компанията посочиха предложенията за създаване на портфейл от криптовалути.

„Следим пазара за криптовалутите и те са част от нашия дигитален Skrill портфейл“, напомни Мирослав Божилов.

За миналата година  Paysafe България е на първо място по приходи сред софтуерните компании в страната с над 100 млн. лв. оборот.

Благотворителни инициативи

По думите на главния директор "Човешки ресурси" Петя Николова Paysafe е социално ангажирана компания, която подкрепя благотворителни инициативи, като участва в различни проекти. За пример тя даде дарение на лаптопи за училища в градове като Враца, Монтана, Стара Загора и тренинги по програмиране за ученици.

Сред благотворителните инициативи са даренията в подкрепа на деца в нужда – кауза, избрана от самите служители.

Общо 12 каузи в цяла България, селектирани съвместно с фондация BCause, ще получат финансиране на обща стойност 100 хил. лева в рамките на следващата година. Служители на компанията ще имат възможност да се включат като доброволци в тях.

Един от предстоящите проекти, който скоро ще обяват от компанията е детската градина към компанията, която ще е реалност съвсем скоро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:03 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още