IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Amazon създаде програма за даряване на непродадени стоки от складовете ѝ

Засега инициативата обхваща само САЩ и Великобритания

11:33 | 15.08.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Amazon иска търговците от трети страни да използват по-добре непродадените или нежеланите продукти, които често биват изхвърляни, като ги дават за благотворителност, пише CNBC.

Американският онлайн гигант създаде нова програма за дарения, наречена Fulfillment by Amazon (FBA) Donations, насочена към търговци, които складират инвентар в нейните складове във Великобритания и САЩ.

От 1 септември програмата за дарения ще се превърне в опция по подразбиране за всички търговци, когато изберат да изхвърлят своите непродадени или нежелани продукти, които се съхраняват в складовете на Amazon в двете държави. Ако желаят, търговците могат да се откажат от програмата.

Даренията ще бъдат разпространявани в мрежа от американски неправителствени организации от група, наречена Good360, както и от британски благотворителни организации, като Newlife и Barnardo’s.

Програмата е създадена, за да намали обема на запасите, които стоят прекалено дълго в складовете на Amazon, както и да вкара в употреба продукти, които не се използват.

Скорошни репортажи показаха, че Amazon редовно изхвърля непродадени стоки. Документален филм на French TV посочва, че компанията е унищожила над 3 млн. продукта във Франция миналата година. Като се има предвид обемът на продажбите в САЩ, броят на унищожените продукти в САЩ вероятно е много по-голям от този в други държави.

„Тази програма ще намали броя на продуктите, които се пращат на сметищата, и вместо това ще помогне на онези в нужда“, пише Amazon в имейл, с който обяви новата си инициатива.

Търговците, с които CNBC е говорила, посочват, че новата програма прави даряването на нежелан инвентар по-евтино.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:17 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още