IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Безос е продал акции на Amazon за 2,8 млрд. долара миналата седмица

По-рано той бе заявил, че планира да продава акции на стойност около 1 млрд. долара всяка година, за да финансира своята ракетна компания Blue Origin

09:07 | 06.08.19 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Главният изпълнителен директор на Amazon.com Inc Джеф Безос е продал акции на стойност 990 милиона долара от компанията миналия четвъртък и петък, като общата стойност на акциите, продадени през миналата седмица, достигна 2,8 милиарда долара, показват изчисления на Ройтерс.

През последните три дни на юли Безос е продал акции на стойност около 1,8 милиарда долара, става ясно от подадени до  Комисията за ценни книжа и борси документи.



Amazon отказва коментар по темата.

Този ход се случва като част от предварително обявен план за сделки. По-рано Безос заяви, че планира да продава акции на стойност около 1 милиард долара всяка година, за да финансира своята ракетна компания Blue Origin.

Макензи Безос, бившата съпруга на Безос, която в момента притежава дял на Amazon на стойност над 37 милиарда долара, сега е вторият по големина акционер в интернет компанията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:59 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 0 rate down comment 3
pioner
преди 4 години
Понижението на цената на акциите не идва от продажбата на акциите, а от напрежението по оста САЩ - Китай.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 6 rate down comment 0
Shadow1
преди 4 години
Не знам как си представяш ти борсата и останалите на които им е интересно същото, но продаването на 2.8 милиарда безсъмнение ще понижи цената с много без даже да коментирам символиката на действието идващо от собственика.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 0
pioner
преди 4 години
Интересното в случея е, че го направи в най - високата точка на борсата точно преди акциите ми да баднатат с 200 долара.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още