IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

IBM ще позволи само на напълно ваксинираните си служители да работят от офис

Компанията е помолила служителите си да се ваксинират напълно, присъединявайки се към други международни компании

10:30 | 15.08.21 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Американският софтуерен разработчик International Business Machines Corp. (IBM) заяви, че ще позволи само на напълно ваксинирани служители от САЩ да се върнат на работа от място в офисите на компанията, които ще бъдат отворени от 7 септември, предвид бързото разпространение на делта варианта на COVID-19, съобщава Ройтерс. 

„Ще продължим да отваряме много от нашите американски офиси, ако местните клинични условия го позволяват. Но отварянето ще бъде само за напълно ваксинирани служители, които са избрали да работят от място“, заяви директорът „Човешки ресурси“ Никъл Ламоро.

Новите вълни на делта варианта в САЩ, както и новите насоки на американските центрове за контрол и превенция на заболяванията (CDC), които изискват напълно ваксинирани лица да носят маски, накараха компаниите да променят плановете си за възстановяване на работата от офис.

IBM е помолила служителите си да се ваксинират напълно, присъединявайки се към други международни компании, които се стремят да върнат служителите си в офисите до януари 2022 г.

Миналия четвъртък Facebook Inc отложи датата за нормализиране на нормалната работна дейност на всички свои американски служители и част от международния персонал до януари 2022 г.

В края на юли IBM отчете значително увеличение на приходите от продажбите за второто тримесечие. Финансовият директор Джеймс Кавано подчерта възстановяването в много браншове на фона на облекчаването на пандемичните ограничения. Клиентите също така харчели повече пари за дигитализиране на бизнеса си.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:17 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още