IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Google се фокусира върху подобряване на продуктивността си

Лидерът на компанията призова служителите за по-активна работа

17:55 | 01.08.22 г.
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;David Paul Morris/Bloomberg</em></p>

Снимка: David Paul Morris/Bloomberg

Google се впуска в ново начинание, наречено „Simplicity Print”, в опит да подобри ефективността и фокуса на служителите в несигурната икономическа среда в момента, пише CNBC.

Alphabet е провела редовното си общо събрание миналата сряда и тонът, с който е съобщила новините, е изразявал донякъде спешност, тъй като служители са притеснени относно съкращенията. Главният изпълнителен директор Сундар Пичай пък е призовал служителите да допринасят повече, твърдят присъствали и разкриват вътрешни документи, разгледани от CNBC. Продуктивността на Google като компания не е на нивото, на което трябва да бъде, дори при сегашния брой на служителите, е казал Пичай пред колегите си на срещата.

„Исках да дам допълнителен контекст след нашите финансови резултати и да помоля за вашата помощ“, започва Пичай, визирайки отчета на технологичния гигант за второто тримесечие. „Ясно е, че сме изправени пред предизвикателна макросреда с още повече несигурност“.

Той допълва: „Има реални опасения, че нашата производителност като цяло не е там, където трябва да бъде предвид броя на хората, които имаме“. Пичай моли служителите да помогнат за „създаване на култура, която е по-фокусирана върху мисията, по-фокусирана върху нашите продукти, по-фокусирана върху клиентите. Трябва да помислим как можем да сведем до минимум разсейването и наистина да вдигнем летвата, както по отношение на продуктите, така и при производителността“.

Всичко това се случва, след като във вторник компанията отчете второ поредно тримесечие с по-слаби приходи и печалба от очакваното от анализаторите. Ръстът на приходите се е забавил до 13% през тримесечието спрямо 62% година по-рано, когато компанията спечели от отварянето на икономиката и по-големите потребителски разходи след блокадите заради пандемията.

Главният финансов директор Рут Порат заяви, че очаква някои от предизвикателствата да продължат в краткосрочен план. Интернет гигантът не даде официална прогноза.

Освен това наскоро Пичай обяви, че компанията ще забави темпа на наемане на хора и инвестициите до 2023 г. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:41 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още