IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

iOS 5 вече е на почти 40% от всички iPhone

Според данни на Apple новата операционна система iOS 5 има повече от 200 нови функции

10:21 | 10.11.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Няколко седмици след старта си, новата версия на операционната система на Apple - iOS 5 вече е на 38% от всички iPhone, става ясно от публикувано в Chitika изследване.

На второ място по ползване е iPad със степен на разпространение от 30,3%. За сметка на това само 12,2% от потребителите на iPod са актуализирали софтуера си до последната му версия до края на октомври.

Оказва се, че iPhone 4S прави голям дял от тези 38% - в крайна сметка той се доставя с преинсталиран iOS 5. Само през първия уикенд след пускането му бяха продадени 4 млн.  iPhone 4S. Повечето устройства, които ползват iOS, все още ползват четвъртата версия на мобилната операционна система – 58,7% от iPhone, 63,2% от iPad и 78,3% от iPod. IOS 3 пък се ползва от 8,8% от собствениците на iPod, 6,5% от тези на iPad и 3,2% от тези на iPhone.

Chitika предполага, че много от собствениците на iPod не са заинтересовани от актуализация, защото ползват устройството си само за просвирване на медия данни. Въпреки че в своята функционалност iPad е близък до iPod Touch, неговите собственици били по-склонни да инсталират последната версия на софтуера.

„Това може да се дължи на факта, че потребителите на iPad търсят повече начини за ползване на устройствата си и работят повече с екрана на устройството си“, пише инженерът Гейб Донини. При всички положения Chitika не е питала участващите в анкетата потребители на iOS за мотивите им. Освен това повечето от тях са ползвали повече от едно устройство.

Според данни на Apple новата операционна система iOS 5 има повече от 200 нови функции. В началото на ноември Apple призна за грешка в нея, която води до по-бързо изпразване на батериите на iPhone, iPad и iPod Touch. По този начин компанията реагира на оплаквания на потребители, според които батерията на iPhone 4S издържа едва няколко часа дори при малко използване на устройството.

От края на миналата седмица втората предварителна версия на iOS 5.0.1 (Build 9A404) е достъпна за разработчици. Тя трябва да коригира грешката, причинила по-малкото време за ползване на батерията. Първата бета версия на iOS 5.0.1 Apple прави и някои подобрения по сигурността и поправки на бъгове с документи, съхранени в iCloud, както и подобрения при разпознаването на речта за австралийски потребители. Освен това жестовете за управление, които са познати от iOS 5 за iPad 2, са вече достъпни и за потребителите на първия таблет на Apple.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:23 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още