IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Музикалната 2015 г. - стриймингът, Адел и големите надежди

През тази година стрийминг услугите преживява няколко големи казуса, но бизнес моделът им остава под въпрос

12:05 | 02.01.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Добрите стари онлайн продажби

Отдавна минаха времената, в които говорехме за онлайн продажбите на музика като за ново явление. Но едно име остана на върха през цялото това време – iTunes. И през 2015 г. Платформата остана най-големият търговец на дребно с музика в света, като до юни тази година в каталога ѝ имаше 37 млн. музикални произведения. Същевременно разполага с над 75 млн. активни потребители месечно от цял свят, което е с 15 млн. повече спрямо две години по-рано.

Какво предстои?

През новата година фокусът остава върху стрийминга и надпреварата коя от тези услуги ще успее да се добере до най-голям брой потребители, склонни да плащат. Може би ще видим появата на нови платформи за музика по поискване и ще разберем дали сегашните стрийминг услуги използват най-удачния бизнес модел.

Това, което със сигурност можем да заключим, е, че бизнес моделът на индустрията не само се промени през последните три десетилетия, но и продължава да се трансформира. Ако преди две години почти не говорехме за стрийминг, днес той е разглеждан като шанс за възраждане на музикалния бизнес след тежките години на промени.

Прогнозите са, че приходите на музикалната индустрия ще се увеличат от 11,7 млрд. долара през 2015 г. до 15,7 млрд. долара през 2020 г. Бизнесът изплува. Насрещните ветрове са налице, но вече не сме свидетели на пораженческото мислене на компаниите, което подриваше бизнеса в предходното десетилетие. Днес музикалните компании са готови за битка. За всеки един слушател.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:49 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още