IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Facebook-Twitter - 1:0 в България. Засега

Хората, посещаващи активно сайта за микроблогове у нас, все по-често го ползват за светкавично споделяне и мнения за и от дадено събитие

14:24 | 21.10.09 г.
Facebook-Twitter - 1:0 в България. Засега

Ако вече в България отдавна можем да говорим за Facebook мания, мода и дори леко пренасищане, то Twitter навлиза в ежедневието ни доста по-бавно, плавно, но, оказва се, сигурно.

Хората, посещаващи активно сайта за микроблогове у нас, все по-често го ползват за светкавично споделяне и мнения за и от дадено събитие.

Така например от канала на Webit (приключилото наскоро изложение и конференция за интернет бизнес и маркетинг) разбрахме, че изложението стартира с известни проблеми, липса на интернет, звук на онлайн излъчването.

Разбрахме обаче и най-важното от почти всяка една лекция, най-съществените критики и препоръки, коя е най-добрата презентация и като цяло се усетиха настроенията на посетителите. Освен това имаше и лектори, споделили презентацията си, много статии, мнения на блогъри и т.н.

Колко хора ползват Twitter в България?

Twitter и Facebook не се измерват от Gemius или Nielsen, но по последни данни на Google AdPlanner за септември Тwitter в България се ползва от 100 хил. човека (3,6% reach) срещу 66 млн. в световен мащаб. Според същия източник ползващите Facebook у нас са 1,1 млн. (38,3% reach) срещу 410 млн. в световен мащаб.

Според данните на друг източник - Httpool - ползващите Facebook в България са 720 хил., като липсват данни за Twitter.

Като цяло общото между двете мрежи, е, че графиките им продължават да растат, което ни кара да мислим, че един ден и в Twitter в България ще можем да виждаме потребители с над 500, 1000, 10 хил., а защо не и 100 хил. и повече последователи.

Какви ще са тогава отбелязаните междувременно точки от Facebook предстои да разберем, но така или иначе конкуренцията е хубаво нещо, особено в интернет сектора.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:26 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още