IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Започват промоции на български вина в Швейцария, САЩ и Китай

ЕК одобри втора програма за реклама на качествени български напитки извън европейския пазар

10:47 | 03.07.12 г.
Започват промоции на български вина в Швейцария, САЩ и Китай

Половин година след като Европейската комисия одобри първата българска програма за реклама на качествени вина извън рамките на Европейския съюз винопроизводителите получават още една възможност за промоции, този път в Швейцария, САЩ и Китай.

Това съобщиха от земеделското министерство по повод решението на Европейската комисия от края на юни да одобри българо-гръцката програма за промоция на вина със запазени географски означения и запазени наименования за произход в държави извън ЕС.

Програмата се изпълнява съвместно от Националната лозаро-винарска камара и гръцката асоциация ENOABE, като целта е през следващите три години двете организации да популяризират качествените напитки на пазарите в Швейцария, САЩ и Китай.

Бюджетът за тези промоции надхвърля 4, 6 млн. евро, които ще се използват за организиране на изложения и за различни медийни представяния на българските и гръцки вина в трите държави.

Първата българска промоционална програма е на регионалната лозаро-винарска камара „Тракия“, която съвместно с румънската камара на винопроизводителите и лозарите APVPVD в рамките на три години ще представя продукцията на винопроизводителите в Русия и Китай.

Браншовите организации вече изпълняват над 22 промоционални програми в държавите от Европейския съюз и в трети страни, като освен млечните продукти се рекламират още лютеницата, конфитюра от рози и други традиционни български храни.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:20 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още